Et væld af muligheder og designs

Krukker findes i mange kvaliteter og designs. Hos Krukkeladen finder du kun 100% håndlavede krukker fra Toscana i den klassiske og smukke terracotta ler.

Her finder du dine nye krukker, potter og plantekummer
til terrassen, huset og haven

Krukker findes i mange kvaliteter og designs. Hos Krukkeladen finder du kun 100% håndlavede krukke fra Toscana i den klassiske og smukke terracotta ler.

Disse krukker har vi importeret direkte fra 2 familieejede producenter som, igennem 8 generationer, har forfinet håndværket ved at producere både klassiske som nyfortolkninger af Toskanske krukker.

Du finder også potter i zink, planter til krukkerne og naturligvis jord til at plante dem i.

Udforsk de mange muligheder nedenfor og lad dig inspirere og få gode ideer til at gøre din terrasse, altan, have og bolig til en smuk oplevelse.

Vi glæder os til at se dig i Krukkeladen i Assedrup.

Besøg vores udstilling

Vores krukker skal altid opleves ved et besøg, idet alle krukker er unikke i farve og form. Det kendetegner håndværket og naturmaterialet som vi synes giver dig et helt specielt produkt.

Besøg butikken i vores hyggelige lade og stald i den 4-længede gård fra 1892. 

Vi glæder os til at se dig.

Sådan produceres godt håndværk

Det ler som anvendes hentes udelukkende i Toscana. Det garanterer for den flotte terracotta farve efter brænding og giver samtidig en robusthed mod vind og vejr – også i Danmark.

Leret klines op indvendig fra i de respektive forme til de forskellige designs og størrelser. Alternativt anvendes drejebænke til at forme krukkerne med.

Afhængig af størrelse på krukken, luftfugtighed og temperatur kan tørretiden variere fra 3-7 uger. Herefter bliver krukken brændt i en ovn – en proces der tager 1 uge med langsom opvarmning til 1000 grader og langsom nedkøling.

En proces som sikrer at krukkerne er formstabile, robuste og frostsikre.

Hvordan frostsikrer du dine krukker?

Mange spørger om en terracotta er frostsikker, men hvad betyder det? Krukkeladens krukker er testet til at være frostsikre ned til -15 grader. Det gælder dog kun hvis krukken står tom, uden jord eller andet materiale.

I mange tilfælde vil krukken være plantet til og her skal du være opmærksom på nogle forhold som kan forhindre eller minimere risikoen for at krukken revner.

Del gerne siden på sociale medier